(0572) 36 09 04 info@hummeltieshonk.nl

Kosten

De betaling wordt berekend over de in het contract genoemde uren. Dus vanaf het moment dat de peuter geplaatst is totdat de peuter 4 jaar wordt en weggaat. Dit bedrag wordt per kalender jaar berekend en gedeeld door 12 (maanden). Er geldt een opzeg termijn van één (1) maand, dit moet
schriftelijk via het opzegformulier aan de directrice gegeven worden. De opvang kan op twee manieren worden gefinancierd.

A) Ouders die allebei werken of alleenstaande werkende ouders hebben recht op kindertoeslag, ook ouders die een traject naar werk of een opleiding of een inburgeringscursus volgen.

B) Ouders uit kostwinners gezinnen (gezinnen waarbij 1 van de beide ouders werken) en niet werkende ouders krijgen de peuteropvang voor een deel gesubsidieerd door de gemeente.

 

A. Kinderopvangtoeslag ouders (KOT)

Kinderopvang is veel minder duur dan u denkt. Ouders die gebruik maken van kinderopvang komen in aanmerking voor
kinderopvangtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid in de kosten van de kinderopvang. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan ontvangt u een gedeelte van de
brutokosten terug van de Belastingdienst. Voor het aanvragen van Kinderopvangtoeslag heeft u nodig: het brutotarief het LRK nummer van peuterspeelzaal ´t Hummeltieshonk, het aantal opvanguren dat u afneemt , uw verzamelinkomen en uw DigiD. Met de rekenhulp link kunt u een proefberekening maken wat u terugkrijgt van de belastingdienst:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/hulpmiddel-proefberekening-toeslagen

Bovenstaande gegevens worden vermeld in het contract die u van de peuterspeelzaal ontvangt.

Let op!!! zijn er wijzigingen in uw inkomen of opvang uren, geef dit
dan binnen 4 weken door aan de belastingdienst anders krijgt u
misschien een naheffing.

B. Ouderbijdrage van de kostwinnersgezinnen

De hoogte van de ouderbijdrage is inkomens afhankelijk. En van het aantal uren dat u afneemt. Samen met u kunnen we kijken wat u moet betalen voor het aantal uren dat u opvang opneemt.