(0572) 36 09 04 info@hummeltieshonk.nl

 Dagje peuterspeelzaal

Spelinloop 8:45 – 9:00 uur: De peuters kunnen worden gebracht door hun ouders /verzorgers, tot uiterlijk 09.00 uur. Tijdens de spelinloop kunnen de ouders/ verzorgers samen met hun peuter een activiteit doen. Om 09.00 uur zwaaien de peuters de ouders/ verzorgers uit. 

Vrij spelen en preventieve tutoring 9:00 – 9:45 uur: Kunnen de peuters vrij spelen. Daarbij mogen ze zelf kiezen waarmee ze willen spelen. Ook wordt er dan preventieve tutoring gedaan. Hier worden in groepjes of individueel gerichte activiteiten aangeboden aan de kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taal, rekenen, sociale en emotionele aspecten .

De kring 9:45 – 10:00 uur: In de kring wordt het goedemorgen lied gezongen. Daarna worden de dagritmekaarten besproken. Vervolgens kunnen er diverse taalactiviteiten zoals voorlezen, versjes en spelletjes over tellen, kleuren, etc. worden gedaan om het project te introduceren, te demonstreren, verbreden of te verdiepen.

Fruit eten 10:00  – 10:15 uur: Na de liedjes  “eet een appel en een peer”  en “smakelijk eten” gaan we samen fruit eten en drinken. Tijdens het eten en drinken worden de boekjes en /of liedjes herhaald uit het project.

Project activiteit 10:15 – 11:00 uur: Er wordt een activiteit gedaan die te maken heeft met het thema. Als het goed weer is gaan we buiten knutselen. Bij slecht weer blijven we binnen om te experimenteren met expressiemateriaal als klei, papier, wasco en plaksel. Het gaat daarbij niet om het resultaat, maar om het plezier dat de peuters eraan beleven. De activiteit wordt aan ‘n kleine groep van ongeveer 4 peuters aangeboden. De peuters worden hierin gestimuleerd, maar niet verplicht om deel te nemen. De andere peuters spelen vrij of begeleid met diverse materialen of spelen in de speelhoeken, zoals de huishoek. Ook in de hoeken wordt zoveel mogelijk bij het thema aangesloten. We proberen alle peuters mee te laten doen met knutselen.

Buitenspelen 11:00 – 11:30 uur: We doen de jassen aan en gaan lekker naar buiten. Ook als het niet zo mooi weer is gaan we toch even naar buiten om de dieren te voeren. Buiten hebben wij een keuze uit diverse materialen waarmee de peuters kunnen experimenteren en ook kunnen ze ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft. In de dierenweide kunnen ze knuffelen met de dieren. In de speelweide kunnen ze varen met de boot, spelen in de zandbak, schommelen…..Kortom er is van alles te beleven buiten.

Afsluiten van de ochtend 11:30 – 11:45: We sluiten de ochtend af met het liedje ”dag dag allemaal”. De peuters die geen broodje blijven eten worden opgehaald.

Brood eten 11:45 – 12:30: We gaan aan tafel, om gezamenlijk brood te eten en melk of sap te drinken.                                                                            

Vanaf 12.30 uur worden de peuters weer opgehaald.